Thursday, December 22, 2011

Kenapa lah saya dapat Manager yang Bingai



Manager saya yang bingai datang kat meja saya tadi, dia tanya kenapa saya letak semuanya “best best” untuk year-end appraisal saya ? saya pun explain la kat bingai ni…

Saya tanya dia “ni self appraisal kan?” Dia anguk, “lepas saya appraised diri sendiri, saya akan submit kat line manager kan? Dan line Manager saya, kau kan?” Dia anguk lagi. “Lepas tu kita kena duduk sekali bincang dan finalize kan saya punya appraisal kan?” Dia anguk untuk kesekian kalinya. Lepas tu saya bagi satu kali baik punya dekat dia.. “Abis tu!!? Apa masalah nya? apa benda yang saya nak tulis untuk appraisal ni saya punya fasal la, kalau kau tak suka kau tulis la kat column “Line Manager comment”.. dan nanti kalau saya tak suka kau punya comment pula saya tulis la kat last column tu .. En.Manager ..takkan benda ni pun nak kena ajar” berlalu pergi si Manager saya yang bengap itu tanpa berkata apa apa..sambil mencapai telepon bimbit yang berada didalam kocek dan buat buat baca mesej.

Lihat lah betapa bingai nya Line Manager saya..sesungguhnya saya sendiri tak tahu bagaimana dia boleh berada di posisi tersebut….

3 comments:

Faisal Hamzah said...

hahahahaha....aku tergelak hampir terkencing, untuk ko bro..flying colours ko nyer KPI...

pst..pst orang mana tu....

Durio Zibethinus said...

Ha tahu takpe...bukan sekali dua dia buat perangai bingai dia..selalu sangat dah...dia adalah berasal dari negara shah rukh khan...

Faisal Hamzah said...

ooooo paham la aku kini,sangat layak untuk dia pon.

Ini mengingatkan aku kepada housemate aku dulu, bila setiap kali balik mesia macam ala2 dari KL ke JB gitoo (ye la 6 jam ajerkan); balik Jumaat Ahad dah masuk keje. Siap tanya kenapa cepat sangat balik Kg...so i say hello, my hometown is not KG, but even bigger that this Dubai occay!!

Depa ingat kita orang mesia balik siap naik bas pastu train pastu naik keta lembu...too bad dude our country highway merata hehehe