Wednesday, July 8, 2009

Summer time!!!

Officially dah masuk musim summer kat Dubai..jadi Seluar pendek (lagi pendek lagi bagus) baju T putih, sun block, sun glasses, selipar jepun dan air mineral ada lah perkara asas yang harus diperdahului dari mana mana benda sekali pun ..tak ada benda yang aku mentioned di atas nun...hmmmm Good luck thou you bebeh..jangan mintak aku punya...aku tak peduli sharing is caring ke..caring is sharing ke..aku punya tetap hak milik kekal aku..tapi korang punya aku boleh share..boleh!!!?

dan seperti kebiasaanya juga waktu siang lebih panjang berbanding musim musim yang lain especiallynya winter..jadi waktu "terlibih" yang aku ada aku lebih senang membazirkan dengan "menjelakan" diri dipantai pada setiap hari minggu (Jumaat&Sabtu) sambil mencuci mata,body dan rohani, bersama sama teman teman yang tak senonoh perangai nya...kebiasaanya kami akan bertolak dari Oasis Village (tempat Kebisingan kami) tempat jam 1740hrs dan akan mengetouchdownkan diri tepat pada jam 1800hrs(pasa waktu begini sun block tidak perlu diaplikasikan ketubuh) di Jumeirah Beach Hotel...dan kebiasaanya juga kami akan pulang pada jam 2000hrs atau pun 2100hrs pada waktu malam nya pula kami tidak banyak menghabiskan waktu diluar, ini gara gara humidity yang agak tinggi, bagi mengelakkan peluh jantan mengalir keluar lantasan mengeluarkan wangi wangian yang tidak enak hidung menghidu adalah dinasihat anda berada ditempat yang tertutup dan juga mempunyai sistem penghawa dingin yang berjalan dengan lancar (jangan kau cari tempat tertutup yang tak ada penghawa dingin pula)

Sewaktu summer juga adalah diingatkan supaya anda tidak kerap mengambil perkhidmatan bas awam teteapi sekiranya hidung anda mempunyai sistem penapis version 6.1 keatas anda dibenarkan sama sekali untuk menaiki nya tetapi jika tidak jangan anda berani untuk menaikinya sekiranya tidak mahu mati gara gara terhidu campuran toksik merbahaya.
ribut pasir juga agak kerap berlaku pada musim ini dan itu lah kegunaan kaca mata dan juga shawl pada waktu sebigini, jadi adalah diingat anda untuk melihat ramalan cuaca sehari sebelum anda ingin berjalan jalan di dubai pada musim panas ini bagi mengelakkan perkara yang di tidak dihengini berlaku kepada anda mahu anak kucing anda...

sebelum saya mengakhiri tulisan kali ini ingin saya kongsikan rahsia kesihatan mengenai tahi dari teman saya di malaysia yang bernama En.Shaheeran yang sempat saya berchat tadi




shaheeran (14:49): Aku tengah berak ni
shaheeran (14:49): Tu sebab boleh chat
khairul (14:49): budus!!!
khairul(14:49): perlu ke bagi tau aku kau tgh berak!!!
shaheeran (14:49): Betul laa
shaheeran (14:49): Best shial berak
khairul (14:49): ye la perlu ke bagi tau aku ngok
shaheeran (14:49): Warna tahi aku sekarang kuning keemasan
shaheeran (14:50): Maknanya pemakanan aku sihat la tu kalau kuning keemasan
shaheeran (14:50): Kalau hitam legam semacam tu maknanya ada yang tak kena la tu
tuan tuan dan puan puan sekiranya tahi anda hitam..AWAS!!!







2 comments:

Shaheeran said...

Babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Durian said...

wahahaha..kan aku dah janji dengan kau itu hari