Wednesday, June 6, 2012

Grüezi !!! English?

Gila babas lama tidak menintakan perkataan disini, bajet nak tinta suatu lepas pulang dari menjenguk kota Zurich, Switzerland namun perasaan malas haloba begitu kuat auranya.. ini pun tidak lah pasti nak menjerit kes apa disini.Okay la disebabkan dah terlepas cakap fasal percutian saya ke Zurich saya ingin berkongsi pakai perkara perkara yang saya suka disana.

1  -   Sistem pengangkutan awam mereka adalah sangat AWESOME!!!

2  -   Orang orang mereka adalah sangat ramah!!  (saya masa kat sana kalau nak tanya arah jalan saya akan       mulakan dengan Grüezi  yang bermaksud hello, dan dan boleh cakap bahasa german pulakan..!! lepas tu  saya cakap pula, ENGLISH?  Tanya kalau depa boleh cakap omputih dah dapat info saya cakap pula danken sian; terima kasih.  Wahahah terrer tak?

    -      Bandar mereka adalah pedestrian friendly

4  -        EVIAN water merata rata dan ianya adalah percuma5  -       Mereka berbasikal untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat (di dalam bandar)

6  -     Cokelat mereka yang sangat SEDAP!!!!  Dan croissant mereka yang sangap ranggup diluar, lembut didalam!!! (terus jadi gila sekejap!!)


7  -       Tasik mereka yang sangat cantik dan jernih..siap boleh berenang renang ditepian berakit rakit ke hulu , 3 hari pertama saya disana saya berjogging dikala pagi yang dingin...hari ke-4 dan seterusnya? DIAM KAU!!

8  -       Mereka masih lagi mengekal kan bangunan bangunan lama yang menjadi salah satu penyumbang kepada landskap Bandar Zurich yang klasik itu.9   -       Pemeriksaan kastam di lapangan terbang yang tidak remeh..(macam kat Auckland itu hari dekat 2 jam  kena soal siasat!!!)

1   -    Sebab anak si cucuda, AREYA itu adalah sangat CHOMEL!!!!!!
Jadi keseluruhan trip saya ke Zurich adalah sangat mengujakan walaupun ada seseperkara yang orang negeri Sembilan kata  “shitty moment” terjadi..namun persetan kan itu semua!!! Zurich membuatkan saya “KU KUAT KUAT!!!!”  (yang ni hanya difahami oleh saya dan host saya di Zurich sahaja, maaf ya!!)


No comments: