Wednesday, June 27, 2012

Tandas Awam


Korang perasan tak kalau korang pergi mana mana tandas awam di punya kekunci mesti  ada warnakan? Macam gambar kat atas ni ..warna MERAH bermakna tandas sedang digunakan, jadi tak payah la korang berusaha sehabis boleh untuk membukanya!! Kerana ianya amatlah mejengkel kan bagi mereka yang berada didalam!! Nampak merah lu BLAH!!! Saya mejadi seorangan yang jengkel sebentar tadi gara gara sibodoh mana ntah yang tak reti color coding toilet etiquette !! bukan sekali dua dan berkali kali dah kena!!



Dan lagi satu !! bila warna nya HIJAU bermakna tandas adalah kosong dan boleh digunakan!! Jadi  pagi tadi masa saya dah tak tahan nak terkucil saya pun berlari lari anak menuju ke tandas office !! saya lihat warna nya hijau bermakna didalam kubikal tandas adalah kosong saya pun dengan perasaan gumbira membuka pintu tandas..!!!!!!!!!!! adalah sesuatu permandangan yang tidak dapat saya bayangkan sedang elok ntah mamat mana ntah sedang  TERBERAK!!!! Bingai betul!!! dah masuk toilet tu lock lah pintu!! 

HILANG TERUS SELERA MAKAN SAYA UNTUK 2 MINGGU YANG AKAN DATANG!!! SENGAL!!

Ingat TANDAS AWAM bukan tandas rumah anda!!! 

2 comments:

Karbon Kopie said...

taktahan sangat agaknya. tu terus je masuk lupe nak tutup.

tpkan kalu tgh membuang, ade la kat depan pintu tgh menunggu, sgt xkusyuk. :P

zulninarq said...

As salam
saudara nye tinta blog kali ini amat2 lucu dan membuatkan saya ter amat lucu.
Namun mmg benar belaka sbb saya pernah TERkena juga.
Pintu tandas bgai nak runtuh di gerakkannya walau saya dah berdehem' sbg isyarat.
Mungkin juga hamba Allah itu kurang kepekaan...hehehe...sabar jelh,