Thursday, June 5, 2008

Durian terkejut kenaikan harga minyak!!

Wasey!!!!! waktu kerja tadi, lepak jap isap rokok kat smoking area yang disediakan, lepas tu adalah satu mamat ni datang, memang aku dah agak dah ni mesti orang Malaysia ni..pastu telepon dia berbunyi di bagi salam dulu..rupa2 nya member dia dari Malaysia called..repaort kat dia pasal harga minyak naik, yang kau dengar dia marah marah pasal minyak naik sampai 4 ringgit seliter aku yang mendenga pun terkejut beruk juga la.. sampai member member aku yang tgh borak ngan aku pun aku bo layan...lepas dia end the conversation with his friend dia dial lagi phone dia pastu dia bagi salam pula "asalam mualaikum mak...." owhh dia telepon mak dia " omak dah dongar tak? hargo minyak dah naik ni ha...." hmmm orang negeri sembilan, aku ingat nak tegur dia lepas dia abis on the phone ..tunggu punya tunggu tak habis habis lagi..aku pikir kang boss aku marah pulak aku pun angkat kaki gerak la...pastu tu aku check kat http://www.bharian.com.my/ untuk pasti kan betul ke harga minyak naik sampai 4 hengget ...tak!!! tapi agak melampau juga la seliter sekarang 2.70 diesel pulak seliter 2.50 ...hmmmm aku ingat lepas ni banyak lagi la benda yang naik...once harga minyak dah naik benda benda yang lain pun turut effect gak...kat sini harga minyak masih mentain...diorang nak takut apa sebab diorang pun pengeluar minyak gak!!! so sekarang ni orang orang kat malaysia tu jimat jimat la guna kan petrol mana yang boleh naik public transportation naik je la....okay guys...there's nothing to report on condition now as i'm doing just fine and probably i'm going to the beach again this week!!!

p/s: am i Kebayan?

wiheeee kalau nak tau kebayan tu apa...wait for my nest post okay!! ciou and cheers!!!!!

4 comments:

Shaheeran said...

Kau bukan kebayan... Kau cacat jer... Hahahahaha...

Durian said...

budus kebayan tu makna nyer sama bangsa ke? ngok

Anonymous said...

jem kan nih?

Durian said...

ye lar !!! ni anak sapo ni?